riëlle

In mijn atelier in keramiekstad Delft draait alles om klei. Ik maak beelden die ik bak en van een glazuurlaag voorzie, deze beelden kun je bij wijze van spreken voor eeuwig bewaren. Ook laat ik beelden uitdrogen en vergaan, deze benadrukken het tijdelijke. En omdat ik hou van de beweeglijkheid van klei, maak ik ook klei animaties.

Met mijn handen verbeelden wat ik in gedachte probeer te vinden… als dit lukt, geeft dat een voldoening die dagen meegaat. Deze zoektocht, waarin ik van alles zie gebeuren, maakt dit vak voor mij onweerstaanbaar. Ook de wens om steeds meer te begrijpen van de klei, de technieken, mijn ideeën, maakt dat ik blijf onderzoeken. Ondanks de twijfels en de zorgen die er ook bij horen, geeft de zekerheid dat er nog zoveel te ontdekken valt, me elke dag zin om mijn atelier in te duiken.

Mijn plezier in kunst deel ik met anderen door mijn beelden te tonen en te verkopen. Daarnaast organiseer ik kunstprojecten en geef ik les. Als ik zie dat anderen net als ik ook geraakt worden door kunst, ben ik gelukkig.

Op de academie in Den Bosch organiseerde ik samen met mede studenten onze eerste tentoonstelling DRIVE. Deze tentoonstelling was in de vorm van een drive-in op de parkeerplaats naast de academie. Nog steeds initieer ik kunstprojecten in het kunstcircuit maar ook daar buiten.

Stichting Op Visite organiseert kunstprojecten op locatie. Het doel van Stichting Op Visite is beeldende kunst toegankelijk te maken, niet door de kunst zelf te veranderen, maar door de wijze van presenteren.  

Stichting Op Visite zoekt bijzondere locaties en mensen om op visite te gaan. Als je op visite gaat, neem je meestal iets aardigs mee voor de gastheer of gastvrouw. Stichting Op Visite neemt geen bloemetje mee of in elk geval geen gewoon bloemetje, maar werk van kunstenaars.

Wij wachten niet af of er mensen naar onze tentoonstelling komen, maar brengen onze tentoonstelling naar de mensen. Waar de locatie en de duur van de tentoonstelling het toelaten, zijn de kunstenaars aanwezig om mee in gesprek te gaan. Hiermee hopen wij de beeldende kunst te ontmythologiseren en een breed publiek hierbij te betrekken.

ARTNOMADEN is an art community consisting of a group of connected artists who joined forces to gain independency. This self-sustaining group creates platforms to show their work off the beaten track.

COMMUNITY MEMBERS
dindi. (NL), Birgitta Sundström Jansdotter (SWEDEN_NL), Ludmilla van der Spoel (NL), Henrique van Putten (NL), Vittorio Roerade (NL), Sanne Maes (NL), Riëlle Beekmans(NL), Kunstenaarsduo Van de Camp en Heesterbeek (NL), Rem van den Bosch (NL), Michel Vaerewijck (BELGIUM), Wietse Eeken (NL), Astrid van Rijn (NL),  Wilma Kun (BRASIL_ITALY_NL), Joël Bonk (NL), Petra Werlich (NL), Lidy Jacobs (NL)